Úvodní stránka Fóra Ivana Košková (*1983) Ivanka Košková, možné nalezení ostatků?

• Toto téma obsahuje celkem 1 odpověď. Do diskuze (2 diskutující) se naposledy zapojil uživatel Stalker a poslední změna proběhla před 6 dny a 5 hodinami.
Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 2 příspěvky - 1. až 2. (celkem z 2)
  • Autor
    belmondo75
    Účastník

Dobrý den všem,
    Jsem tady nový. Zajímám se o případ Ivanky Koškové, poslouchal jsem si i podcast Pohřešovaná a s dovolením sdílím, co mi na Facebooku napsal do zprávy pán, to je hodně zajímavé!

Dobrý den, jsem z Turnova, ze Svijanského Újezdu, kde žila Ivanka, mám manželku. Po vesnici kolují nyní řeči, že prý se člověk, který to Ivance udělal a který nyní pobývá v léčebném zařízení, zřejmě pod tíhou svědomí přiznal. Měl snad úvést, že její ostatky skončily ve studni u domu v obci Albrechtice. (vesnička, kousek od Pěnčína). Policie tam prý přeorala celou zahradu a nakonec ostatky našla právě ve studni. To je vše, co vím.

Stalker
    Správce

Zvrat v kauze zmizelé dívky
    Po 28 letech policie nachází nové důkazy o Ivaně Koškové
    Dnes Prague Edition13 Jun 2025— Tomáš Lánský
    Foto: Tomáš Lánský, MAFRA
    Pátrání Místo, kde policie pátrala po ostatcích Ivany Koškové (menší snímek). V okolí zůstalo několik sondážních jam.
    Policie znovu otevřela bezmála 28 let starý případ záhadného zmizení čtrnáctileté Ivany Koškové. Ta odjela večer z domova na kole k tetě a slehla se po ní zem. Podle zjištění MF DNES pohřešovanou dívku nyní hledala policie ve vsi Albrechtice, spadající pod obec Pěnčín na Liberecku. Tedy na místě vzdáleném necelých šest kilometrů od místa, kde se v roce 1997 Košková beze stop ztratila. Roky neobjasněný případ se zřejmě blíží rozuzlení.

Podle dostupných informací policisté nalezli v septiku rodinného domu tělesné ostatky, u nichž je vysoká pravděpodobnost, že patří ztracenému děvčeti. Definitivní odpověď však může dát až důkladná analýza, která ještě neskončila. Ostatky se našly na pozemku domu, kde v 90. letech žil muž, jenž byl v širším okruhu podezřelých. Ten však spojitost s činem i dnes odmítá.

„S ohledem na to, že trestní řízení je neveřejné a informace by mohly poškodit vyšetřování, zatím bez komentáře,“řekl včera MF DNES mluvčí policejního prezidia Jakub Vinčálek. Případ dozoruje Petra Pazderková z Krajského státního zastupitelství v Liberci, ale ani ona nechce prozatím nic sdělovat.

Policejní manévry

MF DNES případ sleduje od března, kdy v Albrechticích proběhly dvoudenní policejní manévry. Kriminálka a vyšetřovatelé policejního týmu Tempus zde na soudní příkaz prohledali zahradu domu. Odvezli si vzorky.

„Bylo tu víc než deset aut. Kriminálka, chemici, hasiči. Přišli s papírem opravňujícím je provést tu prohlídku. Počkali, až děti odjedou do školy, a hned ráno udělali sondy a vrty na zahradě a v okolí, vyčerpali septik a něco si z něj odvezli. Co, to nám nechtěli říct, ale něco odtamtud vytáhli,“prozradila MF DNES žena, která v domě bydlí s příbuznými v nájmu.

V době, kdy se Ivana Košková ztratila, zde bydlel muž, jehož identitu MF DNES zná, ale nebude ji zveřejňovat. Kvůli uplynutí promlčecí lhůty – jež je u vraždy 20 let – nemůže být trestně stíhán ani potrestán.

Spojitost tohoto muže s možnou vraždou je zatím jen spekulace. Redakce se ho na policejní zásah zeptala s nadějí, že do případu vnese víc světla. Muž tvrdí, že o prohledávání pozemku nic neví.

„Se mnou nikdo z policie nemluvil.

Ani nevím, že tam byli,“reagoval udiveně na dotaz. Dům je psaný na jeho exmanželku, sám nyní bydlí jinde a dům se pronajímá. Jakoukoliv spojitost policejního pátrání s Ivanou Koškovou vyloučil. „O tom případu vím, tehdy visely na benzínkách její fotografie, že se ztratila. Ale já jsem ji neznal a v životě jsem ji neviděl,“odpověděl. „S tím pozemkem už nemám nic společného,“dodal.

Sousedé, kteří ve vsi bydlí delší dobu, však hovoří jinak: „Byl v okruhu podezřelých, ale nikoho nikdy nenapadlo prohledat tam pozemek a septik,“svěřil se senior, který v Albrechticích žije 55 let a dotyčného dobře zná. Hovoří o něm jako o milém a ochotném sousedovi, který však měl jednu povahovou zvláštnost. „Byl donchuan, hodně na mladší. Nebyla sukně, za kterou by se neotočil,“řekl pamětník.

Osudný výlet k tetě

Ivana Košková zmizela 13. července 1997, když na modrém pánském kole odjela z domova v Příšovicích k tetě ve Svijanském Újezdu.

„Zítra se uvidíme,“křikla ještě na rodiče a vydala se na cestu. To bylo naposledy, kdy ji viděli živou. Tři a půl kilometru dlouhou vzdálenost mohla ujet za deset minut, ale už se nikdy neobjevila. Zem se slehla po ní i jejím kole značky Favorit. K události došlo během slavností svijanského piva, kdy se nedaleko odtud pohybovaly tisíce lidí. To rozšiřovalo okruh možných podezřelých. Hledal ji i Interpol. Marně. Existovalo podezření, že se mohla stát obětí obchodníků s bílým masem za účelem prostituce. Kriminalisté od počátku pracují s motivem vraždy, nikoho však nikdy neobvinili. Dnes by Ivaně Koškové bylo dvaačtyřicet let.

Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 2 příspěvky - 1. až 2. (celkem z 2)
  • Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.